Här kommer Ni att

hitta fina recept

Uppdateras löpande...

HELSTEKT KALKON

Helstekt Kalkon

Beräkna ca: 30min/kg kalkon

1 fryst kalkon, 1 citron, ca 3 tsk salt, ca 2 tsk vit- eller svartpeppar, 2 äpplen, 1 påse kärnfria katrinplommon och smält smör till pensling.

Värm ugnen till 175 grader. Gnid in kalkonen med citron, in- och utvändigt. Salta och peppra. Fyll kalkonen förslagsvis med äpplen och katrinplommon. Bind ihop kalkonen runt hals, ben och vingar, men helst inte snöre över bröstet. Pensla kalkonen runt om med smält smör. Lägg kalkonen med bröstet upp i en smord långpanna eller rymlig ugnsform. Stek kalkonen på galler i ugnen nedre del i minst 30 minuter per kilo. Pensla med smör och ös med skyn då och då. Prova om köttet är färdigstekt genom att sticka i lårvecket alt stektermometern sticks in i bröstköttet till benet. Köttet är färdigt vid 80 graders innertemperatur. Saften som sipprar ut får inte vara rosafärgad. Är den rosa måste kalkon stekas lite till.  

BLOMKÅLSSOPPA MED PARMESAN

4 PORTIONER

1 gul lök, ca 600 g fryst blomkål, 1 dl vitt matlagningsvin,  8 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning,  2 tsk dijonsenap, 1 krm kummin, 1 msk majsstärkelse,  2 dl crème fraiche (34%), 1 dl vispgrädde (40%), salt,  svartpeppar

TILLAGNING:

Tina blomkålen och låt rinna av. Skala och hacka löken. Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljongtärning, senap och kummin i en kastrull och låt sjuda någon minut. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda någon minut. Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Till servering: Servera soppan med parmesan, bröd och rostade pumpakärnor eller solrosfrön.

FRANSK LÖKSOPPA

4 PORTIONER

2 dl hackad lök

30 g smör

1 liten vitlöksklyfta

8 dl grönsaksbuljong

2 dl torrt vitt vin

2 lagerblad

1 nypa timjan

2 tsk kinesisk soja

nymalt vitpeppar

1 st baguette skivad och rostad

2 msk lagrad ost

2 msk riven parmesan

Sätt ugnen på 250 grader. Fräs den hackade löken i matfettet tills den blir genomskinlig. Tillsätt vitpeppar, vitlök, buljong, vin, lagerblad och timjan. Låt det koka upp och låt det sjuda i 20-25 minuter, smaka av med soja. Häll upp soppan i ugnssäkra portionsskålar och lägg brödet och osten på toppen. Gratinera soppa till osten fått fin gyllenbrun färg, ca 5-10 minuter.

BRYSSELKÅL MED PARMESAN OCH CITRON

4 PORTIONER:

1/2 påse brysselkål • 1 msk smör • ½ citron • 50 gram parmesanost • 3 nypor flingsalt


TILLAGNING:  Koka brysselkålen så att den precis mjuknar, tar ca 3 minuter. Häll av vattnet. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Rör om och häll över brysselkålen i en serveringsskål. Riv över parmesan. Rör om försiktigt och smaka av med några nypor flingsalt.

ROSTADE ROTFRUKTER MED HALLOUMI

1 påse rotfrukts strips 1 st lime, 2 dl crème fraîche,  salt och nymalen svartpeppar, 2 pkt halloumiost à 200g, 10 st timjankvistar

 
Tillaga rotfrukterna enligt anvisningar. Riv det yttersta skalet och pressa saften ur limen. Blanda med creme fraiche och olivolja, krydda med salt och peppar. Skiva osten, stek i het panna 1 minut på varje sida i lite olivolja. Vänd ner timjan bland rotfrukterna när fem minuter återstår av rostningen. Salta och peppra, servera med såsen och osten

UGNSGRÖNSAKER MED FETAOSTKRÄM

2 PORTIONER
2 dl matyoghurt,  50 g fetaost, 1 dl bladpersilja, svartpeppar efter smak
Gott till ugnsgrönsakerna som de är eller
servera till grillad fisk, kött, korv eller kyckling!

GODA FÖRSLAG PÅ SÅSER TILL NUGGETS

Vitlök

1 ½ dl gräddfil, 2 msk majonnäs, 2-3 vitlöksklyftor, ½ tsk flytande honung, salt och svartpeppar.

Gräslök och Fetaost

1½ dl grekisk yoghurt, ½ pkt mosad fetaost, svartpeppar, olivolja och 1 msk finhackad gräslök.

Sweet chilisås

5-6 milda röda chilifrukter, 5 vitlöksklyftor, 1 ½ dl socker och 4 msk vitvinsvinäger eller risvinäger. Hacka chilin och vitlöken fint. Koka upp ½ dl vatten tillsammans med alla ingredienser. Låt puttra tills sockret smält  och såsen fått fin konsistens. Låt svalna.  

KYCKLINGBOWL

4 PORTIONER
1 portion ris, kokt , 2 msk majonnäs,  1 msk srirachasås, 1 tsk japansk soja, 1 tsk sesamolja, 150 g färdiggrillad
kyckling,1 dl edamamebönor,1 st tomat i tärningar, 1 dl gurka, i tärningar ,1 tsk sesamfrön,  färsk koriander
Börja med att göra en god dressing. Rör samman majonnäs,
sriracha, sesamolja och soja. Ta den grillade kycklingen och
skär ut kycklingbröstet i mindre bitar. Lägg ner kokt ris i
botten på en stor skål. Toppa riset med kyckling, gurka,
edamamebönor och tomater. Ringla över den starka
majonnäsen och strö över sesamfrön och garnera
med koriander.

 

SMARRIG QUORNWOK

4 PORTIONER

300 g quornbitar (frysta), 4 portioner ris (gärna basmati), 1 rödlök , 1 msk olja, 600 g wokgrönsaker, 3 msk sweet chilisås , 1 msk japansk soja, 1/2 lime (pressad saft), 1/2 lime (limeklyftor till servering)


TILLAGNING: Tina quornbitarna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken och quorn i oljan ca 2 minuter. Tillsätt wokgrönsakerna och stek ytterligare ca 5 minuter. Rör ner sweet chili, soja och limesaft. Servera med kokt ris och limeklyftor.

PASTA MED BLADSPENAT OCH SOLTORKADE TOMATER

4 PORTIONER

400 g kycklingbröstfilé , 300 g tagliatelle ,  250 g fryst bladspenat,  vitlöksklyftor, 50 g soltorkade tomater, smör, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppa,  2½ dl grädde
Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat.  Skär kycklingen i små bitar och bryn den i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några min. Servera såsen med pastan.

ÄRTHUMMUS MED VITLÖK & SURDEGSBRÖD

4 PORTIONER

4 dl frysta gröna ärtor, vitlöksklyfta, 1 dl hackade örter (t ex. basilika, mynta och gräslök), 1/2 dl olivolja, 1 tsk färskpressad citronsaft, salt, nymalen svartpeppar
TILL SERVERING:  Stekt eller rostat surdegsbröd. Färskost. Ev. picklade grönsaker (gärna picklad rödlök)


TILLLAGNING:  Koka först ärtorna och låt dem svalna. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Mixa ärtor och vitlök, blanda med olivolja, örter och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Till servering: Servera med surdegsbröd, färskost och picklad rödlök.

SMAKFULL LAPSKOJS

4 Portioner

1/2 påse lapskaus, 1 msk margarin, 1/2-1 dl grädde, 1 tsk salt , 2 tsk socker, 1 krm mald vitpeppar, 150 g rökt skinka, 1/2 purjolök (färsk), 1/2 msk smör eller margarin


TILLAGNING:

Koka grönsakerna mjuka. Häll av kokvattnet och tillsätt matfettet. Mosa/mixa blandningen. Späd med grädde och vispa till ett luftigt mos. (elvsip). Smaka av med salt, socker och peppar. Strimla skinkan. Fräs skinka och färsk purjolök i matfettet i en stekpanna några minuter. Blanda fräset med potatismoset eller ät det till. Servera genast med skivade tomater och saltgurka

GRILLADE ROTFRUKTER MED HALLOUMI OCH BASILIKADIPP

4 PORTIONER

En påse Lantgårdens rotfruktsmix , Basilikadipp: 1 klyfta vitlök,  0,5 kruka
basilika, 1 krm svartpeppar, 0,5 tsk flingsalt,  0,5 dl olivolja, 0,5 citron, 1 tsk honung, 1 msk vit/röd balsamvinäger, Sallad: 1 st paprika,  0,5 st, salladshuvud, Stekt halloumi: 2 pkt halloumi 1 msk olivolja
GRILLADE ROTFRUKTER: Enligt anvisningar.
BASILIKADIPP: Skölj basilikan. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och
mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
SALLAD: Skölj salladen och paprikan och dela dem i mindre bitar.
STEKT HALLOUMI: Skär halloumin i skivor. Hetta upp en stekpanna med
lite olja och stek halloumin på båda sidor tills de fått fin gyllenbrun färg.
Ta ut rotfrukterna och blanda upp med sallad och paprika. Lägg upp på ett

ASIATISK VEGOWOK

2 PORTIONER
1 pkt ägg- eller spenatnudlar , 1 tsk sesamolja , 1/2 pkt broccolimix, 1 påse färsk spenat • 0,5 st röd paprika, 1 klyfta vitlök
1 msk mushroomsoja, 1 klyfta hackad vitlök,  10 cm purjolök, 2 msk woksås, salt & peppar efter smak, 2 msk vegetabilisk
olja att steka i.
Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och
droppa lite sesamolja över för att de inte ska klibba ihop.
Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Hetta upp en wok- eller stekpanna och tillsätt lite av oljan och
vitlöken. Fräs grönsakerna cirka 2 minuter, salta och peppra lätt.
Tillsätt mushroomsoja och woksås under omrörning. Ta upp och
lägg i en skål. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan,
fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna. Blanda väl och smaka
av. Servera de wokade nudlar

FLYGANDE JAKOB

4 PORTIONER

3 dl mellangrädde, 1 dl chilisås, 1 dl jordnötter, 400 g grillade kycklingfiléer, ca 140 g bacon,  2 bananer

 

GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 225 grader. Grilla kycklingfiléerna. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter. En klassiker! Servera med ris eller pressad potatis!

CAESARSALLAD

4 PORTIONER

2 krukor romansallad,1 dl färskriven parmesan,  2-3 kycklingfiléer, 1 pkt bacon,  nymalen svartpeppar
DRESSING 1 dl majonnäs,  3 msk citronsaft (färskpressad)  2 sardell- eller 3-4 ansjovisfiléer, 1 vitlöksklyfta, pressad, 1 tsk dijonsenap, 1/2 tsk worcestershiresås, 1/2 dl färskriven parmesanost.


SMÖRSTEKTA BRÖDKRUTONGER 4 formbröd, gärna surdeg, 1 msk smör (till stekning), 3 msk finhackad persilja

 

GÖR SÅ HÄR DRESSING: Mät upp majonnäs, citronsaft, sardeller, vitlök, senap och worcestershiresås i en liten mixer och kör till en slät sås. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem enligt anvisningarna. Skär dem i bitar strax innan servering. Dela baconet och knaperstek det. Ta ur det ut stekpannan och lägg på en bit hushållspapper. Skiva brödbitarna, smält smöret och stek brödet. Avsluta med att vända ner finhackad persilja. Blanda salladsbladen skurna i bitar med dressingen precis inför serveringen. Strö över osten och krutongerna. Peppra.

VEGETARISK SPENATSOPPA

4 PORTIONER

1/2 påse fryst hackad spenat, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor,  3 dl valfri grädde (vispgrädde, havregrädde eller kokosmjölk)  4 dl vatten, 1-2 grönsaksbuljongtärningar,  Olivolja, Salt & peppar efter smak
Finhacka löken och vitlöken. Bryn olja i en kastrull.
Häll i spenat, 4 dl vatten och buljongtärning. Koka ihop
med grädden. Salta och peppra efter smak. Om ni vill,

ÄRTOR MED BACON

4 PORTIONER
1/2 påse djupfrysta ärtor , 250 g strimlat bacon , 1 hackad
lök ,1 klyfta vitlök , 1 isbergssalladshuvud , 2 dl crème
fraiche,1 msk smör , svartpeppar , oregano , persilja
 ris eller pasta
Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Smält smör
och tillsätt hackad lök och vitlök och låt svettas i 2 minuter.
Häll på crème fraiche och djupfrysta ärtor. Rör om.
Låt koka i 2 minuter. Smaka av med kryddor, svartpeppar
och oregano. Lägg strimlad isbergssallad på en tallrik.
Fördela ris eller pasta runt om. Häll ärtblandningen på
salladen och avsluta med bacon och en kvist persilja.

 

LÖVBIFFSWOK

2 PORTIONER
2tsk olja,  250 g lövbiff i strimlor, 1 påse Lantgården
Malaywokmix,
1 påse Ginger & Chili Spices (Santa Maria)
eller liknande
Fräs köttet i hälften av oljan och lägg åt sidan.
Fräs grönsakerna i resten av fettet på hög värme
tills de mjuknat något. Blanda ner köttet, häll på
woksåsen och låt koka ihop ett par minuter.
Servera med ris eller nudlar.
 

VEGETARISK CHAMPINJONPASTA

2 PORTIONER
200 g pasta (snäckor), 1/2 påse skivade champinjoner,  2 dl grädde , 2 st vitlöksklyftor, finahackade, 0,5 dl schalottenlök,
finhackad, 0,5 st citron, fint rivet skal, 1 msk timjan, hackad färsk , salt och nymalen svartpeppar efter smak, smör och
olja till stekning,  Riven parmesan efter smak
Stek de skivade champinjonerna i en het panna i olja
tills dom fått färg. Salta dem lätt. Sänk värmen och lägg i
en stor klick smör. Lägg i vitlök, lök, timjan och rivet citronskal.
Blanda runt och låt fräsa ca 1 min. Häll på grädden och koka
tills den blir simmig. Smaka av med salt och nymalen
svartpeppar. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all
pasta täcks av sås. Servera med valfri mängd riven parmesan
på toppen.

BROCCOLISOPPA

4 PORTIONER
 1/2 påse fryst broccoli , 6 dl vatten,  1-2 grönsaksbuljongtärningar
 2 dl vispgrädde ,1/2 tsk stött kummin
Grovmalen svartpeppar & salt , 2 msk hackad färsk basilika
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i broccolin och
koka tills den är mjuk. Häll av och spara kokvattnet.
Mixa broccolin till en slät puré. Blanda puré, kokvatten,
grädde och övriga ingredienser. Låt soppan koka upp.
Garnera med färsk hackad basilika

POTATIS & PURJOLÖKSSOPPA

 6 PORTIONER

2-3 dl skivad purjolök

1 msk smör eller margarin

500 g potatis (6-7)

1 1/4 liter buljong

Kryddor

Vitpeppar

1 dl vispgrädde

2 msk persilja

Fräs den skivade purjolöken i matfettet i en kastrull. Skölj och skala potatisen. Skär den i skivor och lägg dem i kastrullen. Häll på buljongen. Låt soppan koka under lock tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden. Vispa med elvisp eller använd matberedare så att potatisen mosas. Strö över hackad persilja vid serveringen. Tips! Byt ut Grädden mot crèam fraiche, men låt soppan kallna en aning innan, annars kan crèam fraichen klumpa sig.

(6 portioner)

FISK OCH SKALDJURSSOPPA

4 portioner

250 g torskfilé, 250 g laxfilé, Blåmusslor, 1/2 purjolök, 1/2 gul lök, 1 msk smör, 1 vitlöksklyfta, 1,5 tsk salt, 1 tsk timjan
Några kvistar hackad färsk dill, 2,5 dl torrt vitt vin, 2 fiskbuljongtärning, 2 dl vispgrädde, 1 dl crème fraiche, 2 dl vatten
300 g räkor med skal, 2 tsk tomatpuré , Ev. potatisbitar

Servera med gott bröd.

Gör så här:
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och dill. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde och crème fraiche, vatten. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna. Tillsätt dem sist, strax innan servering. Det kan lätt bli sega om det får koka med.

Önskar man grytan matigare, kan man tillsätta potatis som får koka med innan man tillsätter fisken.

Smaklig spis!

MANGOKYCKLING MED POTATISKRISP!

4 personer

4 kycklingfiléer,1 dl mango Chutney, 25 gr smör, smält, 2 dl creme fraiche, 1 dl grädde, 1 dl mango chutney, 8 potatisar,Örtsalt,Olivolja

Gör så här:


Smält smöret och blanda i 1 dl mango chutney. Lägg kycklingfiléerna i ugnsäker form och pensla blandningen över kycklingen.
För att få den perfekta tillagningen använd stektermometer. Stick den i kyckling och in i ugnen på 175 grader till termometern visar 68°C.
Har ni ingen termometer in i ugnen ca 20-30 minuter. Skär för att se att kycklingen är genomstekt.

Skrubba potatisen och skär dem i skivor, gärna på mandolin. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olivolja och örtsalt.
In i ugnen på 225°C, tills de är mjuka och fått fin färg. Det går ganska fort.

Ta ut kycklingen ur formen och häll stekskyn i en kastrull och tillsätt crème fraichen, grädden och mango chutneyn. Låt den koka upp och smaka av med salt och peppar.

 Servera kycklingen tillsammans med såsen, potatisen och en god sallad!

BRYSSELKÅL MED SVISKON OCH BACON

4 Portioner

1/2 påse fryst brysselkål

150 g strimlade bacon

125 g delade sviskon utan kärnor

150 g skivad purjolök

Salt och peppar

2 msk smör

Serveras gärna till Fågel

Smält smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt den djupfrysta brysselkålen. När den tinar tillsätts bacon och sviskon. Höj värmen något och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt purjolöken och smaka av.

(4 portioner) Serveras till stek eller fågel.

PASTASALLAD MED GORGONZOLASÅS

4 PORTIONER
1/2 påse frysta sommargrönsaker, 1/2 dl olivolja, 150 g pasta
Gorgonzolasås:
3 dl filmjölk, 3 dl gräddfil, 150 g gorgonzola eller liknande ost, 1 tsk basilika, salt och svartpeppar, 1 st gurka, tärnad
Koka pastan. Häll olivolja i en kastrull och tillsätt den frysta
grönsaksblandningen. Lägg på locket och låt puttra i 5 minuter.
Blanda pasta, grönsaker och den tärnade gurkan. Gorgonzolasåsen:
Slå filmjölk, gräddfil, gorgonzola, basilika i en bunke och
blanda. Häll gorgonzolasåsen över pastasalladen och rör om.
Servera gärna med vitlöksbaguetter.

 

ÖRTIG PARMASANLAX

8-10 personer
1,5 kg benfri laxfilé/laxsida
 

Marinad:
1,5 dl  olivolja
Rivet skal och saften av  1 lime
1,5 dl finriven parmesanost
1,5 dl finhackade blandade örter
1 msk flytande honung
0,5 msk salt
 

Topping:
1 kg oskalade räkor
3 msk finhackad dill
 

Gör så här:
Börja med toppingen. Skala räkorna och blanda dem med dill. Ställ kallt.
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg laxsidan på en bakplåtsklädd plåt.

Bred marinaden över laxen och stek den i ugnen i ugnens mitt på 150°C i ca 30 minuter. Eller tills en termometer visar 55°C. Förvara laxen kyld till serveringstillfället.

Toppa med räkorna. Servera med romsås oh kokt potatis.


Evas goda romsås
6 personer
 

5 dl creme fraiche
1/2-3/4 tub citron majonäs
1 burk stenbitsrom
Hackad dill
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser. Ställ kallt. 

BLÅBÄRSPANNKAKOR PÅ AMERIKANSKT VIS

6-8 Pannkakor

2,5 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk salt

2 tsk socker

2,5 dl filmjölk

1 ägg

3 msk smör

1,5 dl blåbär

Tillagning

Smält smöret och låt de svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. I en annan skål blandar du ihop filmjölk. ägg,  och smör. Rör sedan ner mjölblandningen. Var noga med att inte blanda för hårt. Det ska bli en tjej smet och det är inte hela världen om den inte är jämn. Sist av allt rör du ner bären. Stek pannkakorna i smör på låg värme. Vänd dem när dem har blivit gyllenbruna och ät när de är precis nygjorda.

(6-8 pannkakor

ASIATISK KRÄFTTILTUGG

12 PORTIONER

400 gr kräftstjärtar i lake
2 dl majonäs
3/4 dl ketchup
1 finhackat citrongräs
2 msk riven färsk ingefära
1/2 finhackad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl hackad mynta
0,5 dl hackad koriander
Saft från 1 lime
Salt

Blandad sallad
2 avocado

12 st tacotubes

Gör så här:
Krama ut lagen som kräftorna ligger i. Hacka dem grovt.
Blanda alla ingredienser till kräftröran och smaka av med limesaft och salt. 
Skär avocadon i bitar. Lätt alla tacotubesen och lägg i sallad och fördela bitar av avocado. Klicka över kräftröran och garnera med färsk koriander.

Mycket gott som tilltugg till ett glas cava eller ett glas mousserat vin.

GETOSTGRATINERADE RÖDBETOR MED KYCKLING

4 PORTIONER
500 g förkokta rödbetor, 1/2 msk olivolja, 50 g getost , 50 g hel skalad mandel,  salt,  peppar
2 kycklingfiléer,  1/2 msk smör,  150 g haricots verts, 1 dl crème fraiche , 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C. Skiva rödbetorna och lägg dem i en
ugnssäker form. Ringla över olivoljan, smula över getosten
och strö på mandeln. Krydda med salt och peppar.
Bryn filéerna väl runt om i en smörad stekpanna. Krydda med
salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Tillaga kycklingen och betorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter eller stek dem i lite
olja i stekpannan tills de blir mjuka. Smaksätt crème fraichen
med salt och peppar. Dela tomaterna. Skiva kycklingen och
servera den med rödbetor, haricots verts, crème fraiche,
tomater och sallad
 

NUDELWOK

4 PORTIONER

 1/2 påse fryst wokmix,  1,5 dl cashewnötter,  300 g nudlar, 3 msk matolja,  2 st vitlöksklyftor hackade, 1 st rödlök 
1 st lime, riven skal och saft , 0,5 dl japansk soya,  3 msk sweet chili, 1 msk färsk riven ingefära eller från burk,  1 kruka färsk
koriander (hacka även stjälkarna)
Rosta nötterna i torr stekpanna. Koka nudlarna enligt
anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stor stekpanna
eller wokpanna med olja. Woka/fräs grönsakerna halvannan
minut. Tillsätt limeskal, saft, soja, sweet chili och ingefära.
Salta eventuellt något, låt puttra cirka en minut, blanda i
koriander. Servera med nudlar och strö över rostade nötter
 

FALUKORVSGRYTA TRICOLORE

Falukorvsgryta tricolore

Ingredienser

800 g falukorv (1 ring)

1 dl hackad lök

800 g broccolimix

5 dl lätt matlagningsgrädde

3 dl mjölk

3 msk tomatpuré

1 buljongtärning

Svartpeppar

2 msk maizena för ljusa redningar

Tillagning

Skär upp korven i strimlor. Hacka löken. Frös korv och lök i en panna (inget fett behövs då korven snabbt släpper ut ”saft”). Tillsätt broccolimixen och häll på grädde och mjölk. Koka upp och tillsätt tomatpuré och buljongtärning. Krydda med peppar. Grytan är klar när grönsakerna är mjuka. Tillsätt tillslut maizenan och låt sjuda ytterligare någon minut tills den tjocknar lite.

(4 portioner)

FLÄSKFILÉ MED ANANAS

Fläskfilé med Ananas

Ingredienser

2 msk olja

600 g fläskfilé i strimlor

2 msk sojasås

1 msk sherry

2 tsk farinsocker

1 påse wokmix

1 burk ananas (226g) i skivor, utan spad

Tillagning

Hetta upp oljan i woken. Stek köttet under omrörning i 5 minuter. Rör nrt sojasås, sherry och farinsocker. Lägg i wokgrönsakerna, skär ananasen i bitar och lägg i. Låt sjuda i 5 minuter. Rör om under tiden. Serveras med ris eller nudlar.

(4 portioner)

Please reload

Besöks- & Postadress: Röingegatan 25, 281 38 Hässleholm    ·    Tel: 0451-466 50, Fax: 0451-466 98    ·    info@food4you.se

Leveransadress: KLT Kjellssons Logistik & Transport · Industrigatan 39, port 15-18 · 291 36 Kristianstad