GÖR SÅ HÄR
  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Snitta fettkappan på ankan, krydda med salt och peppar.

  3. Stek på medelvärme med skinnsidan ner först tills den fått fin färg. Vänd på ankan och strö på kryddor, honung och soja. Lägg ingefäran i pannan. Stek klart i ugn till innertemperaturen är 56 grader. Låt vila minst 10 minuter innan tranchering.

  4. Häll i fond i pannan och koka ihop. Sila och smaka av.

4020 Penelope Ankbröst.png

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten! 

ANKBRÖST

Lyxa till det med krispigt stekt ankbröstfilé. Passar perfekt med kokt potatis och sås.

4 portioner

INGREDIENSER
  • Ankbröstfilé

  • 1 msk korianderfrö

  • 1 msk fänkålsfrö

  • 1 msk flytande honung

  • 1 msk japansk soja

  • 3-4 cm färsk ingefära, skalad och skuren i bitar

  • 1 dl kalvfond (ej koncentrerad)

  • 1 dl kycklingfond (ej koncentrerad)

  • salt

  • svartpeppar