top of page
ANKBRÖST
Lyxa till det med krispigt stekt ankbröstfilé. Passar perfekt med kokt potatis och sås.
4 portioner
GÖR SÅ HÄR
-
Sätt ugnen på 120 grader.
-
Snitta fettkappan på ankan, krydda med salt och peppar.
-
Stek på medelvärme med skinnsidan ner först tills den fått fin färg. Vänd på ankan och strö på kryddor, honung och soja. Lägg ingefäran i pannan. Stek klart i ugn till innertemperaturen är 56 grader. Låt vila minst 10 minuter innan tranchering.
-
Häll i fond i pannan och koka ihop. Sila och smaka av.
INGREDIENSER
-
Ankbröstfilé
-
1 msk korianderfrö
-
1 msk fänkålsfrö
-
1 msk flytande honung
-
1 msk japansk soja
-
3-4 cm färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
-
1 dl kalvfond (ej koncentrerad)
-
1 dl kycklingfond (ej koncentrerad)
-
salt
-
svartpeppar
bottom of page