Receptbild_Rotfruktsmix_edited.jpg
GÖR SÅ HÄR

Grillade rotfrukter:

  1. Tillagas frysta. Stek i olja och rör om då och då. Grönsakerna ska vara väl upphettade innan servering. Krydda efter egen smak.

Basilikadipp:

  1. Skölj basilikan.

  2. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer.

Sallad:

  1. Skölj salladen och paprikan och dela dem i mindre bitar.

Stekt halloumi:

  1. Skär halloumin i skivor.

  2. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek halloumin på båda sidor tills de fått fin gyllenbrun färg.

  3. Ta ut rotfrukterna och blanda upp med sallad och paprika. Lägg upp på ett fat och lägg de stekta halloumiskivorna över. Servera med basilikadipp.

8260.png

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten! 

 ROTFRUKTER MED HALLOUMI

Vegetarisk rätt med en mix av rotfrukter, halloumi. Serveras med en basilikadipp.

ca. 40 min

4 portioner

INGREDIENSER

Grillade rotfrukter:

  • En påse Lantgårdens rotfruktsmix

Basilikadipp:

  • 1 klyfta vitlök

  • 0,5 kruka basilika

  • 1 krm svartpeppar

  • 0,5 tsk flingsalt

  • 0,5 dl olivolja

  • 0,5 citron

  • 1 tsk honung

  • 1 msk vit/röd balsamvinäger

Sallad:

  • 1 st paprika

  •  0,5 st salladshuvud

  • 2 pkt halloumi

  • 1 msk olivolja