FRITERAD KYCKLING
Krispigt friterad kycklinginnerfilé med majodip.
6 portioner
GÖR SÅ HÄR
Skala och riv vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt det stå och dra i minst en timme.
PANERING:
Krossa cornflakes och blanda med ströbrödet. Panera kycklingen i cornflakes- och ströbrödsblandningen.
MAJODIP:
Skala och skiva löken tunt. Stek den i oljan på medelvärme tills den blir ordentligt mjuk och brun. Vänd ner BBQ-såsen mot slutet av stekningen. Låt löken bli ordentligt kall. Mixa lök och majonnäs tills såsen är slät i en matberedare.
FRITERING:
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160˚C, ha ett lock till hands under friteringen. Fritera kycklingbitarna tills innertemperaturen är 72˚C, 4-5 minuter. Servera gärna med pommes.
INGREDIENSER
-
2 vitlöksklyftor
-
1 citron
-
1 msk paprikapulver
-
1/2 tsk chilipulver
-
1 1/2 dl filmjölk
-
2 ägg
-
700 g kycklinginnerfiléer
PANERING
-
2 1/2 dl cornflakes
-
2 1/2 dl ströbröd
MAJODIP
-
2 gula lökar
-
2 msk olja
-
2 msk rökig bbq-sås
-
1 1/2 dl majonnäs
FRITERING
-
Olja