top of page
Image by Annie Spratt

PAELLA

Spansk Paella med kycklinglårfilé, chorizo smaksatt med saffran.

4 portioner

GÖR SÅ HÄR
  1. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon.

  2. Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.

  3. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare någon minut.

  4. Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

  5. Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket. Låt stå i 3 minuter så ärtorna blir varma. Servera med citronklyftor.

INGREDIENSER
  • 400 g kycklinglårfilé

  • 1 frp Chorizo (300 g)

  • 1 dl olivolja

  • 2 krm svartpeppar, gärna nymalen

  • 1 gul lök finhackad

  • 2 vitlöksklyftor finhackade

  • 1 röd paprika

  • 1/2 msk paprikapulver

  • 1 frp saffran (0,5 g)

  • 1 påse avorioris, 4 dl

Kycklinglårfile-frilagd.png

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten! 

Food4you-since2002.png

Tel: +46722520601

Mejl: Info@food4you.se

  • Vit Edin Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook - Vit Circle

Besöks- & Postadress: Knipplekullen 3B,
417 05 Göteborg

Leveransadress: KLT Kjellssons Logistik & Transport · Industrigatan 39, port 18-21 · 291 36 Kristianstad

image.png
bottom of page