SMÖRSTEKT FLUNDRA
Smörstekt flundra med gubbrörepotatis.
4 portioner
GÖR SÅ HÄR
-
Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon.
-
Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
-
Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare någon minut.
-
Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.
-
Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket. Låt stå i 3 minuter så ärtorna blir varma. Servera med citronklyftor.
INGREDIENSER
-
400 g kycklinglårfilé
-
1 frp Chorizo (300 g)
-
1 dl olivolja
-
2 krm svartpeppar, gärna nymalen
-
1 gul lök finhackad
-
2 vitlöksklyftor finhackade
-
1 röd paprika
-
1/2 msk paprikapulver
-
1 frp saffran (0,5 g)
-
1 påse avorioris, 4 dl