flundra-naturell.jpg
GÖR SÅ HÄR
  1. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon.

  2. Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.

  3. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare någon minut.

  4. Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

  5. Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket. Låt stå i 3 minuter så ärtorna blir varma. Servera med citronklyftor.

Kycklinglårfile-frilagd.png

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten! 

SMÖRSTEKT FLUNDRA

Smörstekt flundra med gubbrörepotatis.

4 portioner

INGREDIENSER
  • 400 g kycklinglårfilé

  • 1 frp Chorizo (300 g)

  • 1 dl olivolja

  • 2 krm svartpeppar, gärna nymalen

  • 1 gul lök finhackad

  • 2 vitlöksklyftor finhackade

  • 1 röd paprika

  • 1/2 msk paprikapulver

  • 1 frp saffran (0,5 g)

  • 1 påse avorioris, 4 dl