top of page
kycklingspett.jpg

KYCKLING SATAY

Kyckling Satay med jordnötssås.

4 portioner

GÖR SÅ HÄR

Kycklingspett

  1. Sätt ugnen på 175˚C.

  2. Skär kycklinglårfilén i 1 x 1cm tärningar.

  3. Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en plastpåse, lägg i kycklingtärningarna och blanda - väl. Låt det marinera i ca 3 timmar.

  4. Trä upp kyck lingtärningarna på spetten.

  5. Skala, riv och fräs vitlöken i oljan.

Jordnötssås:

  1. Tillsätt ingefära och koriander, fräs med i ca 30 sekunder.

  2. Tillsätt sambal, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter.

  3. Tillsätt jordnötterna och ketjap manis. Koka upp och mixa såsen.

  4. Smaksätt med manis, pressad limejuice och salt.

  5. Stek eller grilla spetten ca 4 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.

  6. Servera kyckling-spetten med ris, sås och sallad.

INGREDIENSER

​Kycklingspett:

  • 600 g kycklinglårfilé

  • 1 msk färskriven ingefära

  • 1 tsk gurkmeja 1/2 tsk mald koriander

  • 1 tsk rårörssocker

  • 3 msk olja

  • 16 träspett

Jordnötssås:

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk olja

  • 1 krm mald koriander

  • 1/2 - 3/4 tsk sambal oelek

  • 1 tsk råsocker

  • 4 dl vatten

  • 2 dl salta jordnötter

  • 2 msk ketjap manis (indonesisk soja) 1 lime

4095.png

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten! 

Food4you-since2002.png

Tel: +46722520601

Mejl: Info@food4you.se

  • Vit Edin Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook - Vit Circle

Besöks- & Postadress: Knipplekullen 3B,
417 05 Göteborg

Leveransadress: KLT Kjellssons Logistik & Transport · Industrigatan 39, port 18-21 · 291 36 Kristianstad

image.png
bottom of page