
KYCKLING SATAY
Kyckling Satay med jordnötssås.
4 portioner
GÖR SÅ HÄR
Kycklingspett
-
Sätt ugnen på 175˚C.
-
Skär kycklinglårfilén i 1 x 1cm tärningar.
-
Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en plastpåse, lägg i kycklingtärningarna och blanda - väl. Låt det marinera i ca 3 timmar.
-
Trä upp kyck lingtärningarna på spetten.
-
Skala, riv och fräs vitlöken i oljan.
Jordnötssås:
-
Tillsätt ingefära och koriander, fräs med i ca 30 sekunder.
-
Tillsätt sambal, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter.
-
Tillsätt jordnötterna och ketjap manis. Koka upp och mixa såsen.
-
Smaksätt med manis, pressad limejuice och salt.
-
Stek eller grilla spetten ca 4 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
-
Servera kyckling-spetten med ris, sås och sallad.
INGREDIENSER
Kycklingspett:
-
600 g kycklinglårfilé
-
1 msk färskriven ingefära
-
1 tsk gurkmeja 1/2 tsk mald koriander
-
1 tsk rårörssocker
-
3 msk olja
-
16 träspett
Jordnötssås:
-
1 vitlöksklyfta
-
1 msk olja
-
1 krm mald koriander
-
1/2 - 3/4 tsk sambal oelek
-
1 tsk råsocker
-
4 dl vatten
-
2 dl salta jordnötter
-
2 msk ketjap manis (indonesisk soja) 1 lime