GÖR SÅ HÄR
  1. Tina blomkålen och låt rinna av. Skala och hacka löken.

  2. Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljongtärning, senap och kummin i en kastrull och låt sjuda någon minut.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda någon minut.

  4. Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa.

  5. Smaka av med salt och peppar.

 

Till servering: Servera soppan med parmesan, bröd eller krutonger och rostade pumpakärnor eller solrosfrön.

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten! 

BLOMKÅLS-SOPPA MED PARMESAN

Krämig blomkålssoppa toppad med parmesan.

ca. 40 min

4 portioner

INGREDIENSER
  • 1 gul lök

  • ca 600 g fryst blomkål

  • 1 dl vitt matlagningsvin

  • 8 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 tsk dijonsenap

  • 1 krm kummin

  • 1 msk majsstärkelse

  • 2 dl crème fraiche (34%)

  • 1 dl vispgrädde (40%)

  • Salt & svartpeppar