
GÖR SÅ HÄR
-
Tina blomkålen och låt rinna av. Skala och hacka löken.
-
Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljongtärning, senap och kummin i en kastrull och låt sjuda någon minut.
-
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda någon minut.
-
Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa.
-
Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Servera soppan med parmesan, bröd eller krutonger och rostade pumpakärnor eller solrosfrön.
Klicka på bilden för att läsa mer om produkten!
BLOMKÅLS-SOPPA MED PARMESAN
Krämig blomkålssoppa toppad med parmesan.
ca. 40 min
4 portioner
INGREDIENSER
-
1 gul lök
-
ca 600 g fryst blomkål
-
1 dl vitt matlagningsvin
-
8 dl vatten
-
1 grönsaksbuljongtärning
-
2 tsk dijonsenap
-
1 krm kummin
-
1 msk majsstärkelse
-
2 dl crème fraiche (34%)
-
1 dl vispgrädde (40%)
-
Salt & svartpeppar